Gamla Stan - en stad i staden / City between the bridges
Författare: Anne Östman
Fotograf: Christer Löfgren

750 år av Sveriges historia finns på 42 hektar. Staden mellan broarna eller Gamla Stan som blivit det officiella namnet på denna stadsdel är en liten ö. Gränderna andas av forna dagars storhetstid, förslumning lust och mord.
Text in swedish and english.Stockholm på cykel
Författare: Svante Björkum

Guidebok på temat upptäck Stockholm på cykel. Sex dagsturer presenteras - rundturer från Södermalm till Sätra stand, Nyckelviken, Erstavik, Årstaviken, Flaten och Ekerö. Uppgifter om totalavstånd och svårighetsgrad. Färdvägen beskrivs i detalj och tips på sevärdheter, rastplatser och badmöjligheter ges.


Alla dessa cykelpromenader
Författare: Rolf Fredriksson och Anna Jönsson

Det är roligt att cykla! Samtidigt är det avkopplande. Genom att cykla i ett lugnt tempo kommer man nära staden och naturen, nära dofter och synintryck och kan hitta nya smultronställen.

Alla dessa cykelpromenader i Stockholmstrakten ger dig 16 promenader uppdelade i 64 etapper på sammanlagt 32 mil alla med utförliga kartor och vägbeskrivningar. Varje promenad är späckad med spännande information om historia, miljö och växtlighet, kaféer, badplatser och arkitektur. Promenaderna börjar och slutar vid en pendeltågsstation, så det spelar ingen roll var du bor det är alltid lätt att ta sig till och från promenaden.

En cykelpromenad är bland det allra bästa man kan ägna en ledig dag åt. Sätt dig på en cykel, packa ner en matsäck och ge dig ut på upptäcktsfärd!